Králík po vesnicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 dl olej sůl 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 1 dl voda 2 lžíce kečup 1 dl víno bílé 0.5 lžičky pepř 1 lžička mletá paprika 1 ks většá králík
Postup Králík po vesnicku recept
Postup přípravy receptu
-
Většího králíka naporcujeme, menšího necháme v celku. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme marinovat nejméně do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.
Jako přílohu můžete použít cokoliv. Králičí maso je výborné například s bramborovou kaší. Zbytkem vína můžete zapít vydatný oběd.