Králík po vesnicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 dl olej
sůl
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 dl voda
2 lžíce kečup
1 dl víno bílé
0.5 lžičky pepř
1 lžička mletá paprika
1 ks většá králík

Postup přípravy receptu

  1. Většího králíka naporcujeme, menšího necháme v celku. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme marinovat nejméně do druhého dne (nebo i déle) v chladu.

  2. Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.

  3. Jako přílohu můžete použít cokoliv. Králičí maso je výborné například s bramborovou kaší. Zbytkem vína můžete zapít vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!