Králík po myslivecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - rozmarýn
- - olej olivový
- - list bobkový
1 ks králík
1 sklenka ocet vinný bílý

Postup přípravy receptu

  1. Kousky králíka osolíme, osmahneme v pekáči ze všech stran na olivovém oleji. Přidáme celou hlavničku česneku rozkrojenou na dvě půlky, rozmarýn a bobkový list a necháme asi 10 minut na plotně. Vše potom přelijeme polovinou octa a vody, přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu na 180 st. Občas podlijeme vodou. Když je maso měkké, pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu, maso přelijeme zbytkem octa, vložíme zpět do trouby a počkáme až se ocet odpaří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!