Králík po kanadsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 0.5 kostky máslo sádlo 1 ks králík marináda 1 lžíce cukr 1 ks paprika 1 ks cibule 1 sklenka kečup 2 ks moravanka 1 kelímek plnotučná hořčice 1 lžíce worcestrová omáčka
Postup Králík po kanadsku recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a pod trochou sádla upečeme v troubě na plátcích česneku.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěnou papriku. Z malé sklenky kečupu, moravanky, papriky, cibule, worcesterské omáčky, cukru a hořčice si vymícháme marinádu.
Když už je králík téměř upečený, zalijeme ho marinádou. Přidáme ještě máslo a dáme zapéct.
Králíka po kanadsku podáváme brambory, bramborové knedlíky nebo chleba.