Králík po kanadsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 kostky máslo
sádlo
1 ks králík
marináda
1 lžíce cukr
1 ks paprika
1 ks cibule
1 sklenka kečup
2 ks moravanka
1 kelímek plnotučná hořčice
1 lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a pod trochou sádla upečeme v troubě na plátcích česneku.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěnou papriku. Z malé sklenky kečupu, moravanky, papriky, cibule, worcesterské omáčky, cukru a hořčice si vymícháme marinádu.

  3. Když už je králík téměř upečený, zalijeme ho marinádou. Přidáme ještě máslo a dáme zapéct.

  4. Králíka po kanadsku podáváme brambory, bramborové knedlíky nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!