Králík na víně se zeleninou a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plechovka hrášek
- - slanina
- - česnek
- - olej
- - sůl
- - paprika
4 ks cibule
1 plechovka žampióny
- - tymián
- - pórek
- - mouka hladká
- - mrkev
- - květák
- - pepř mletý
3 dl víno bílé
- - paprika mletá
- - list bobkový
1 ks králík

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujeme a obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky. Takto obaleného králíka (a křidélka, chceme-li mít více jídla) osmažíme zprudka na pánvi a vyjmeme. Do tuku vložíme polovinu cibule, mrkev, trochu česneku pokrájeného na plátky, hrášek (není-li sterilovaný) a restujeme. Potom vložíme do pánve ostatní ingredience (dle momentální dostupnosti) a kečup a jenom prohřejeme. Polovinu směsi rozprostřeme po pekáči, položíme králíka, posypeme dle chuti tymiánem, přidáme bobkový list, opepříme a podlijeme bílým vínem a vodou (nebo vývarem). Na maso nasypeme zbytek směsi z pánve a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu, maso pravidelně poléváme (pokud není přiklopeno), ke konci vyzdvihneme na povrch, položíme na zeleninu a necháme zčervenat po obou stranách. Podáváme s brambory v různé úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!