Králík na víně se zeleninou a žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 plechovka hrášek - - slanina - - česnek - - olej - - sůl - - paprika 4 ks cibule 1 plechovka žampióny - - tymián - - pórek - - mouka hladká - - mrkev - - květák - - pepř mletý 3 dl víno bílé - - paprika mletá - - list bobkový 1 ks králík
Postup Králík na víně se zeleninou a žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikujeme a obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky. Takto obaleného králíka (a křidélka, chceme-li mít více jídla) osmažíme zprudka na pánvi a vyjmeme. Do tuku vložíme polovinu cibule, mrkev, trochu česneku pokrájeného na plátky, hrášek (není-li sterilovaný) a restujeme. Potom vložíme do pánve ostatní ingredience (dle momentální dostupnosti) a kečup a jenom prohřejeme. Polovinu směsi rozprostřeme po pekáči, položíme králíka, posypeme dle chuti tymiánem, přidáme bobkový list, opepříme a podlijeme bílým vínem a vodou (nebo vývarem). Na maso nasypeme zbytek směsi z pánve a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu, maso pravidelně poléváme (pokud není přiklopeno), ke konci vyzdvihneme na povrch, položíme na zeleninu a necháme zčervenat po obou stranách. Podáváme s brambory v různé úpravě.