Králík na víně se švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 4 lžíce máslo 1 kg králík 10 kuliček nové koření 1 sklenice červené víno 0 sklenic smetana ke šlehání 1 lžíce provensálské koření 12 ks sušené švestky
Postup Králík na víně se švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Omytého a osušeného králíka namažeme olejem, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme provensálským kořením. Králíka zabalíme do potravinové folie a necháme přes noc v lednici odležet.
Následující den králíka rozbalíme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo a podlijeme vínem. Do králíka uděláme zářezy a vložíme na proužky nakrájené švestky. Zbytek švestek položíme vedle králíka. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Téměř měkkého králíka na víně se švestkami zalijeme smetanou a pečeme ještě 20 minut.
Králíka na víně se švestkami podáváme s oblíbenou přílohou.