Králík na víně se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
4 lžíce máslo
1 kg králík
10 kuliček nové koření
1 sklenice červené víno
0 sklenic smetana ke šlehání
1 lžíce provensálské koření
12 ks sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Omytého a osušeného králíka namažeme olejem, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme provensálským kořením. Králíka zabalíme do potravinové folie a necháme přes noc v lednici odležet.

  2. Následující den králíka rozbalíme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo a podlijeme vínem. Do králíka uděláme zářezy a vložíme na proužky nakrájené švestky. Zbytek švestek položíme vedle králíka. Pečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Téměř měkkého králíka na víně se švestkami zalijeme smetanou a pečeme ještě 20 minut.

  4. Králíka na víně se švestkami podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!