Králík na divoko s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks chilli paprička
1 ks králík
1 lžička kari koření
200 g anglická slanina
100 g sušené houby
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
jalovec
bobkový list
mletý černý pepř
vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a prošpikujeme slaninou. Z ostatních surovin a veškerého koření uděláme nálev. Aby byl králík dokonale ochucený, promícháme olej s prolisovaným česnekem, sušenými houbami, vegetou, solí, pepřem, kmínem, nasekanou chilli papričkou, kari kořením, jalovcem a majoránkou.

  2. Králíka poklademe do pekáče, zalijeme kořeněným nálevem a necháme odležet v chladu do druhého dne.

  3. Králíka v pekáčku podlijeme vodou a dáme péct. Za častého podlévání a dolévání vody pečeme z obou stran 2 hodiny.

  4. Králíka na divoko s česnekem podáváme s domácím houskovým knedlíkem a černým pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!