Králík na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 lžička tymián 1 větvička rozmarýn 100 g olivy 1 ks králík 2-3 lístky bobkový list 4-5 lžic olivový olej 2-3 hrnky masový vývar 1 hrnek suché červené víno
Postup Králík na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka pečlivě umyjeme a nakrájíme přibližně na 12 kousků. Na stranu dáme hlavu, jatýrka a ledvinky.
Na rozehřátý olivový olej dáme nadrobno posekanou cibulku s česnekem. Na pomalém ohni osmahneme a přidáme králíka, bobkový list a tymián nebo majoránku. Restujeme, dokud králík nebude zlatavý. Pak přilijeme červené víno a přidáme olivy. Kdo má rád, přidá nakrájené ledvinky a játra. Necháme vypařit vínko a zalijeme masovým vývarem. Dusíme přibližně hodinu doměkka.
Králíka na červeném víně podáváme s rýží, pečeným bramborem nebo jinou přílohou dle chuti.