Králík na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžička tymián
1 větvička rozmarýn
100 g olivy
1 ks králík
2-3 lístky bobkový list
4-5 lžic olivový olej
2-3 hrnky masový vývar
1 hrnek suché červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Králíka pečlivě umyjeme a nakrájíme přibližně na 12 kousků. Na stranu dáme hlavu, jatýrka a ledvinky.

  2. Na rozehřátý olivový olej dáme nadrobno posekanou cibulku s česnekem. Na pomalém ohni osmahneme a přidáme králíka, bobkový list a tymián nebo majoránku. Restujeme, dokud králík nebude zlatavý. Pak přilijeme červené víno a přidáme olivy. Kdo má rád, přidá nakrájené ledvinky a játra. Necháme vypařit vínko a zalijeme masovým vývarem. Dusíme přibližně hodinu doměkka.

  3. Králíka na červeném víně podáváme s rýží, pečeným bramborem nebo jinou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!