Králík na buřtech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.2 kostky máslo
4 ks cibule
1 ks králík
4 ks buřty
10 dkg bůček
podle chuti
sůl
kremžská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, rozdělíme na části.

  2. Na pekáč nakrájíme nadrobno 4 oloupané cibule a 4 buřty (na plátky), vše rozhrneme. Na to položíme naporcované maso, pomažeme kremžskou hořčicí, přidáme plátky bůčku, osolíme, opepříme a podlijeme osminkou rozehřátého másla. Takto necháme králíka v chladu odležet 12 hodin v lednici.

  3. Králíka na buřtech podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny doměkka.

  4. Králíka na buřtech podáváme s bramborovým knedlíkem, vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!