Králík Braillon recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 250 ml smetana 250 ml bílé víno 4 porce zadní králičí maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby hořčice
Postup Králík Braillon recept
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme asi 3 lžíce oleje a vložíme do něj zadní králičí maso. Ze všech stran bohatě potřeme maso hořčicí.
Zbytkem oleje maso polijeme a v předehřáté troubě opečeme z obou stran. Poté maso osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a při 180 °C dusíme maso asi hodinu doměkka.
Upečeného králíka Braillon naskládáme na teplou mísu a do pekáče přilijeme smetanu. Připečené a zkaramelizované zbytky na pekáči seškrábeme do smetany, tak vznikne hnědavá omáčka, kterou polijeme králíka.
Králíka Braillon podáváme s bílou vekou a hlávkovým salátem.