Králík Braillon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
250 ml smetana
250 ml bílé víno
4 porce zadní králičí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme asi 3 lžíce oleje a vložíme do něj zadní králičí maso. Ze všech stran bohatě potřeme maso hořčicí.

  2. Zbytkem oleje maso polijeme a v předehřáté troubě opečeme z obou stran. Poté maso osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a při 180 °C dusíme maso asi hodinu doměkka.

  3. Upečeného králíka Braillon naskládáme na teplou mísu a do pekáče přilijeme smetanu. Připečené a zkaramelizované zbytky na pekáči seškrábeme do smetany, tak vznikne hnědavá omáčka, kterou polijeme králíka.

  4. Králíka Braillon podáváme s bílou vekou a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!