Králičí stehna na limetkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
3 ks limetka
1 ks šalotka
3 lžíce olivový olej
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce worcestrová omáčka
2 ks králičí stehno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nasekáme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostky nebo nudličky.

  2. Omyté a osušené králičí maso ze všech stran osolíme a opepříme a dáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, na který jsme rozložili nasekanou šalotku a slaninu.

  3. V misce vyšleháme olivový olej s omáčkami (sojová, worcestrová) a vymačkanou šťávou z jedné limetky. Směs nalijeme na maso. Přidáme dobře omyté a na kousky pokrájené limetky, zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 180 °C doměkka.

  4. Během pečení poléváme králičí maso výpekem, případně můžeme přilít trošku vody. Zhruba 20 minut před koncem pečení sundáme alobal a králičí stehna na limetkách dopečeme dozlatova.

  5. Králičí stehna na limetkách podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!