Králičí polévka s knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks vejce 30 g máslo 2 ks cibule 50 g celer 1 ks žemle 100 g mrkev 1 lžička hladká mouka 150 g králičí maso 1 ks králičí předek 1 ks králičí játra 70 g kořenová petržel 2 kuličky celé nové koření podle chuti sůl petrželka majoránka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka voda
Postup Králičí polévka s knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželovou nať nasekáme.
Králičí předek dáme vařit do studené vody, osolíme, okořeníme a po půl hodině varu přidáme 1 očištěnou a nakrájenou cibuli s nakrájenou zeleninou. Uvařené maso vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme je zpět do vařícího se vývaru.
Na masové knedlíčky umeleme králičí maso, játra a cibuli, promícháme s namočenou žemlí, máslem, moukou, vejcem a česnekem utřeným se solí. Ochutíme majoránkou, okořeníme mletým pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme knedlíčky a vaříme je v polévce 10 minut.
Králičí polévku s knedlíčky podáváme ozdobenou drobně nakrájenou petrželovou natí.