Králičí polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
30 g máslo
2 ks cibule
50 g celer
1 ks žemle
100 g mrkev
1 lžička hladká mouka
150 g králičí maso
1 ks králičí předek
1 ks králičí játra
70 g kořenová petržel
2 kuličky celé nové koření
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželovou nať nasekáme.

  2. Králičí předek dáme vařit do studené vody, osolíme, okořeníme a po půl hodině varu přidáme 1 očištěnou a nakrájenou cibuli s nakrájenou zeleninou. Uvařené maso vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme je zpět do vařícího se vývaru.

  3. Na masové knedlíčky umeleme králičí maso, játra a cibuli, promícháme s namočenou žemlí, máslem, moukou, vejcem a česnekem utřeným se solí. Ochutíme majoránkou, okořeníme mletým pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme knedlíčky a vaříme je v polévce 10 minut.

  4. Králičí polévku s knedlíčky podáváme ozdobenou drobně nakrájenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!