Králičí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
200 g cuketa
4 ks rajče
3 lžíce sójová omáčka
250 g vykoštěné králičí maso
1 l čínský kuřecí vývar
1 lžíce rýžový nebo jablečný ocet
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso očistíme, pokrájíme na nudličky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka. Sójovou omáčku smícháme s olejem a v této směsi necháme 30 minut maso marinovat.

  2. Mezitím uvedeme do varu vývar, který mírně ochutíme solí a pepřem.

  3. Do vývaru přidáme po půl hodině marinování maso, oheň snížíme a necháme vařit, dokud maso nezměkne.

  4. Poté přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájené cukety, přimícháme lžíci octa a ještě krátce povaříme, dokud nezměkne i zelenina.

  5. Ještě teplou králičí polévku podáváme. Zasytí jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!