Králičí maso v jogurtové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 ks cibule 1-2 lžičky podravka 2 lžíce citronová šťáva 1 kelímek bílý jogurt 1 lžička mletý zázvor 600 g králičí maso podle chuti sůl
Postup Králičí maso v jogurtové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme a smícháme s jogurtem. Ochutíme zázvorem, podravkou, citronovou šťávou a dobře zamícháme.
Králičí maso očistíme, omyjeme a osušené naskládáme do misky. Vše dobře zalijeme připravenou jogurtovou zálivkou, zakryjeme a dáme do lednice rozležet asi na 3 hodiny. V polovině doby odležení maso otočíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Opečené přendáme do zapékací misky včetně tuku, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme. Když je králičí maso téměř měkké, přelijeme jej jogurtovou zálivkou, odklopíme a necháme dopéct.
Králíka s jogurtovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem.