Králičí maso v jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 ks cibule
1-2 lžičky podravka
2 lžíce citronová šťáva
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička mletý zázvor
600 g králičí maso
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme a smícháme s jogurtem. Ochutíme zázvorem, podravkou, citronovou šťávou a dobře zamícháme.

  2. Králičí maso očistíme, omyjeme a osušené naskládáme do misky. Vše dobře zalijeme připravenou jogurtovou zálivkou, zakryjeme a dáme do lednice rozležet asi na 3 hodiny. V polovině doby odležení maso otočíme.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Opečené přendáme do zapékací misky včetně tuku, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme. Když je králičí maso téměř měkké, přelijeme jej jogurtovou zálivkou, odklopíme a necháme dopéct.

  5. Králíka s jogurtovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!