Králičí maso na šťávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks bobkový list
1 ks červená paprika
1 lžíce mletá sladká paprika
1 kg králík bez kosti
podle potřeby
olej
zeleninový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté králičí maso bez kosti nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, mrkev očistíme, papriku zbavíme zrníček a vše nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a posypeme mletou paprikou. Přidáme králičí kousky a po chvíli nakrájenou mrkev, papriku, bobkový list a koření. Králíka přikryjeme a pomalu dusíme do změknutí s občasným promícháním a podléváním po troškách vývarem. Kdo má rád omáčku, může šťávu zahustit. Na konci vaření vyndáme bobkové listy.

  3. Králičí maso na šťávě podáváme s rýží, bramborem nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!