Králičí maso na šťávě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 ks bobkový list 1 ks červená paprika 1 lžíce mletá sladká paprika 1 kg králík bez kosti podle potřeby olej zeleninový vývar podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Králičí maso na šťávě recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté králičí maso bez kosti nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, mrkev očistíme, papriku zbavíme zrníček a vše nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a posypeme mletou paprikou. Přidáme králičí kousky a po chvíli nakrájenou mrkev, papriku, bobkový list a koření. Králíka přikryjeme a pomalu dusíme do změknutí s občasným promícháním a podléváním po troškách vývarem. Kdo má rád omáčku, může šťávu zahustit. Na konci vaření vyndáme bobkové listy.
Králičí maso na šťávě podáváme s rýží, bramborem nebo jen s chlebem.