Králičí karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
olej na smažení
těstíčko
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks rohlík
bílé víno
citronová kůra
mletý bílý pepř
3 lžíce hrubá mouka
250 g uzený bůček
mletý zázvor
2 hrstě sušené houby
1 ks králičí předek
1 ks králičí játra
1 ks králičí srdce
1 ks králičí plíce
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předek, plíce, srdíčko a uzený bůček uvaříme doměkka. Sušené houby přelijeme vroucí vodou a uvaříme je doměkka. Měkké houby nasekáme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme je do vína.

  2. Měkké uvařené maso umeleme spolu se syrovými játry, vymačkanými rohlíky a uvařenými sušenými houbami. Přidáme česnek, koření, citronovou kůru, vejce, sůl a zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit karbanátky.

  3. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

  4. Králičí karbanátky podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!