Králičí karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl olej na smažení těstíčko 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks rohlík bílé víno citronová kůra mletý bílý pepř 3 lžíce hrubá mouka 250 g uzený bůček mletý zázvor 2 hrstě sušené houby 1 ks králičí předek 1 ks králičí játra 1 ks králičí srdce 1 ks králičí plíce na obalení strouhanka
Postup Králičí karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí předek, plíce, srdíčko a uzený bůček uvaříme doměkka. Sušené houby přelijeme vroucí vodou a uvaříme je doměkka. Měkké houby nasekáme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme je do vína.
Měkké uvařené maso umeleme spolu se syrovými játry, vymačkanými rohlíky a uvařenými sušenými houbami. Přidáme česnek, koření, citronovou kůru, vejce, sůl a zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit karbanátky.
Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Králičí karbanátky podáváme s brambory a zeleninovým salátem.