Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
8 ks králičí hřbet
200 g bílý a zelený chřest
100 g vepřová bránice
příloha
2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 dl smetana
100 g šalotka
2 dl kuřecí vývar
100 g červená čočka
1 lžíce martini
1 lžíce rajčatové con cases
podle chuti
sůl
kerblík
směs
50 g paprika
100 g mladý špenát
200 g kořenová zelenina
podle potřeby
1 dl olivový olej
pesto
1 dl olivový olej
2 lžíce loupané mandle
100 kg medvědí česnek
na ozdobu
dýňový olej

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet očistíme a z ořezu připravíme jemnou fáš se zeleninou, nasekanými bylinkami a smetanou. Na rozprostřenou vepřovou bránici rozložíme slaninu na plátky, ochucené králičí hřbety a navršíme nádivkou se špenátem. Zabalíme do alobalu a zvolna táhneme ve vývaru asi 10 minut. Vybalíme a prudce opečeme na olivovém oleji.

  2. Očištěný chřest spaříme v osolené vodě s cukrem a zlehka orestujeme na másle. Namočenou červenou čočku scedíme. Na másle orestujeme šalotku s česnekem a zalijeme martini, necháme vyvařit, přidáme polovinu čočky, vývar, okořeníme a vaříme do měkka.

  3. Nakonec přidáme trochu smetany a s kouskem másla vymixujeme do hladké omáčky. Druhou polovinu čočky zlehka orestujeme na másle s drobně nasekanou zeleninou, šalotkou, rajčátky a sekaným kerblíkem.

  4. Do středu talíře upravíme čočkové ragú, obložíme orestovaným chřestem a okolo dáme omáčku, pesto rozmixované z olivového oleje, medvědího česneku a loupaných mandlí, ozdobíme dýňovým olejem a nakonec králičí hřbet upečený dorůžova.

  5. Králičí hřbet s červenou čočkou a pestem z medvědího česneku podáváme jako chutný vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!