Králičí hřbet na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 kg cibule
2 dl voda
2 dl bílé víno
15 dkg anglická slanina
15 kuliček celý pepř
1 kg králičí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet rozdělíme na 4 porce, vložíme do olejem vylitého pekáčku. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a naskládáme na králíka. Podlijeme vodou a dáme dusit na půl hodiny do vyhřáté trouby.

  2. Po půlhodině pečení maso zasypeme cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka tak, aby nebylo vidět, posypeme pepřem a dusíme dalších asi 30 minut. Poté dáme cibuli a slaninu mimo maso, podlijeme bílým vínem a pečeme odkryté, až je maso měkké a zčervená.

  3. Králičí hřbet servírujeme společně s cibulí, výbornou přílohou jsou halušky nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!