Králičí čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks králičí stehno
podle chuti
hrášek
1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
pórek
mrkev
kukuřice
sójová omáčka
provensálské koření
mletý černý pepř
fazolové lusky
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vykostíme si králičí stehna a nakrájíme je na malé kousky. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Pořádně promícháme a misku přiklopíme. Dáme do lednice a necháme odležet, nejlépe přes noc.

  2. Maso dáme na rozpálenou pánev, nemusíme už na ni dávat olej, jelikož v něm už máme naložené maso. A podusíme pár minutek pod pokličkou. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo půl cibule), záleží na naší chuti. Přidáme i česnek pokrájený na malé kousky, případně můžeme ještě přisypat trochu provensálského koření, orestujeme a opět přiklopíme pokličkou.

  3. Až bude maso měkké, přidáme zeleninu - pokrájené fazolové lusky, pórek nakrájený na kolečka, kukuřici, mrkev na malé kousky, hrášek (podle toho, co máme rádi). Orestujeme spolu s masem, případně dosolíme, opepříme. Kdo má rád, může připadně i trochu sójové omáčky, worchesteru, ale i nějakou pálivou omáčku.

  4. Hotovou králičí čínu podáváme s rýží.

  5. Tip: Nemusíme použít pouze králičí maso, stejně dobré je to i s kuřecím nebo krůtím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!