Králičí čína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks králičí stehno podle chuti hrášek 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule pórek mrkev kukuřice sójová omáčka provensálské koření mletý černý pepř fazolové lusky podle potřeby olivový olej
Postup Králičí čína recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostíme si králičí stehna a nakrájíme je na malé kousky. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Pořádně promícháme a misku přiklopíme. Dáme do lednice a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Maso dáme na rozpálenou pánev, nemusíme už na ni dávat olej, jelikož v něm už máme naložené maso. A podusíme pár minutek pod pokličkou. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo půl cibule), záleží na naší chuti. Přidáme i česnek pokrájený na malé kousky, případně můžeme ještě přisypat trochu provensálského koření, orestujeme a opět přiklopíme pokličkou.
Až bude maso měkké, přidáme zeleninu - pokrájené fazolové lusky, pórek nakrájený na kolečka, kukuřici, mrkev na malé kousky, hrášek (podle toho, co máme rádi). Orestujeme spolu s masem, případně dosolíme, opepříme. Kdo má rád, může připadně i trochu sójové omáčky, worchesteru, ale i nějakou pálivou omáčku.
Hotovou králičí čínu podáváme s rýží.
Tip: Nemusíme použít pouze králičí maso, stejně dobré je to i s kuřecím nebo krůtím masem.