Krabí soté s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
300 g brambory
1 ks cibule
150 ml bílé víno
20 g sekaná čerstvá bazalka
200 ml smetana na vaření
300 g krabí maso
15 g kadeřavá petrželka
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si důkladně očistíme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky a uvaříme do poloměkka. Poté je vyjmeme, necháme okapat a osmahneme na másle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Po zesklovatění cibule a česneku zalijeme bílým vínem a necháme projít varem. Poté přidáme krabí maso, najemno nakrájenou bazalku, zalijeme smetanou a necháme mírně zhoustnout.

  3. Dochutíme nakrájenou kadeřavou petrželkou, solí a pepřem.

  4. Krabí soté s bazalkou servírujeme na vyhřátých talířích a ozdobit můžeme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!