Kotlety zapečené na zelí a mrkvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
400 g mrkev
1 hlávka zelí
6 plátků vepřová kotleta
podle potřeby
sůl
brambory
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory jen omyjeme, ale necháme je se slupkou. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek. Vše promícháme a mírně osolíme.

  2. Na zeleninu naklademe nakrájené, osolené a opepřené kotlety. Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kousky. Poklademe je do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme podle chuti. Kotlety podlijeme asi 1dl vody a vše dáme najednou do trouby. Kotlety na zelí a mrkvi pečeme 90 minut v troubě. Délka pečení závisí na druhu zvoleného masa, jde nahradit i jiným masem.

  3. Hotové kotlety zapečené na zelí a mrkvi ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!