Kotlety v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
3 plátky šunka
1 ks cibule
3 plátky sýr
3 lžíce sójová omáčka
1 ks žlutá paprika
3 ks vepřová kotleta
8 ks větší brambory
na potření
1 lžíce máslo
omáčka
1 kelímek smetana
1 ks niva

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Kotlety naklepeme, nakrojíme a osolíme. Zakapeme je sójovou omáčkou.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zprudka opečeme z obou stran.

  3. Zatím si nastříháme alobal na 3 větší čtverce. Střed potřeme máslem. Střed každého alobalu poklademe kolečky brambor. Ty osolíme, opepříme a poklademe paprikou a cibulí. Na to vše navršíme opečené kotlety a opět přeložíme kolečky brambor. Na maso dáme plátek sýra a silnější plátek šunky. Vše zabalíme do úhledných balíčků, rozložíme na plech, mírně podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.

  4. Ke konci pečení si do výpeku v pánvi (po kotletách) rozdrobíme nivu a zalijeme ji smetanou. Omáčku vaříme, než se niva rozpustí.

  5. Kotlety v alobalu vyjmeme, osušíme a vybalíme na talíř. Přelijeme je omáčkou z nivy a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!