Kotlety s rajčátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 lžic olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička podravka
50 ml bílé víno
100 g anglická slanina
1-2 lžíce čerstvá bazalka
300 g cherry rajčátka
drcený barevný pepř
4 plátky vepřová pečeně (150g)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji (troška na dně pánve) je z obou stran opečeme asi 3 - 4 minuty po každé straně. Kotlety vyjmeme a uchováváme v teple.

  2. Cibuli i česnek oloupeme a najemno nasekáme. Větší rajčátka přepůlíme. V hrnci rozehřejeme zbytek oleje, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, čenek a polovinu rajčátek. Promícháme, posypeme bazalkou, krátce orestujeme a zalijeme vínem. Do základu vložíme kotlety, dusíme 10 minut a nakonec ochutíme podravkou.

  3. Kotlety s rajčátky podáváme s opečeným bramborem, ozdobené zbytkem rajčátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!