Kotlety s lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 lžička mletý pepř
1 lžíce mletá paprika
600 g vepřová pečeně
příloha
50 g máslo
600 g brambory
2 ks cibule
krém
1 lžíce petrželka
1 lžíce pažitka
1 lžíce bazalka
1 lžička česneková sůl
2 ks lučina (125g)
na ozdobu
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme po krajích, aby se při pečení nezkroutily, mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem i paprikou. Na rozpáleném oleji je asi 4 minuty opékáme z každé strany.

  2. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Lučinu rozšleháme s česnekovou solí a spolu s bylinkami vymícháme na hladký krém.

  3. Nakrájené brambory uvaříme, slijeme, necháme částečně vychladnout a potom je opečeme na rozehřátém másle. Cibuli (může být i červená) nakrájenou na kolečka orestujeme na oleji a smícháme s bramborami.

  4. Kotlety rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkovou lučinou a kolečky papriky. Podáváme s opečenými cibulovými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!