Kotlety na šlehačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 ks cibule
200 ml smetana ke šlehání
4 ks vepřová kotleta nebo krkovice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Dále naklepeme maso (já používám raději vepřovou krkovici, je chutnější a šťavnatější), na krajích nařízneme, aby se nekroutilo při pečení. Osolíme, opepříme, kdo chce opaprikuje a přidá grilovací koření.

  2. Do pečící mísy, kterou jsme omastili olejem, naklademe vrstvu brambor a osolíme, pak opět dáme vrstvu brambor a osolíme, tak pokračujeme do vyčerpání plátků brambor, nakonec osolíme. Na vrstvu položíme okořeněné maso. Na něj podle chuti přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ale nemusí být. Nakonec vše zalijeme šlehačkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 - 200 °C cca 1 hodinu.

  3. Je to takzvaná minutka, ale peče se hodinu, zajímavé, že? Ale kdo vydrží, určitě si na kotletách na šlehačce pochutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!