Košíčky s pařížskou šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
15 dkg máslo
3 dkg kakao
8 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
18 dkg hladká mouka
krém
2 dkg kakao
3 dkg cukr krupice
5 dkg čokoláda na vaření
250 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, kakaa, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru zpracujeme na vále těsto, které dáme odpočinout do ledničky.

  2. Zatím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem, odstavíme a vmícháme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Pařížský krém dáme vychladit. Máme-li čas, uvaříme si krém den dopředu

  3. Z těsta upečeme ve formičkách malé košíčky.

  4. Dobře vychlazenou pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha, ozdobně nastříkáme do košíčků a ozdobíme ovocem (jahody, čerstvé nebo kompotované mandarinky, kiwi apod.).

  5. Množství je asi na 20 malých košíčků. Až recept vyzkoušíte, jistě si příště košíčků s pařížskou šlehačkou upečete víc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!