Košíčky s pařížskou šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 15 dkg máslo 3 dkg kakao 8 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 18 dkg hladká mouka krém 2 dkg kakao 3 dkg cukr krupice 5 dkg čokoláda na vaření 250 ml smetana ke šlehání na ozdobu ovoce
Postup Košíčky s pařížskou šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, kakaa, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru zpracujeme na vále těsto, které dáme odpočinout do ledničky.
Zatím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem, odstavíme a vmícháme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Pařížský krém dáme vychladit. Máme-li čas, uvaříme si krém den dopředu
Z těsta upečeme ve formičkách malé košíčky.
Dobře vychlazenou pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha, ozdobně nastříkáme do košíčků a ozdobíme ovocem (jahody, čerstvé nebo kompotované mandarinky, kiwi apod.).
Množství je asi na 20 malých košíčků. Až recept vyzkoušíte, jistě si příště košíčků s pařížskou šlehačkou upečete víc.