Koňakové věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
150 g máslo
2-3 lžíce koňak
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
50 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutek od bílku. Z mouky, másla, cukru, koňaku a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na hodinu do lednice.

  2. Vlašské ořechy nasekáme nadrobno. Vychlazené těsto vyválíme na plát asi 1 cm silný a s pomocí vykrajovacích koleček s menším a větším průměrem vykrajujeme věnečky. Každý věneček potřeme bílkem a posypeme sekanými ořechy. Koňakové věnečky pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. Upečené koňakové věnečky slepíme podle chuti krémem nebo marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!