Koláč s našlehaným krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 dkg čokoláda
40 dkg listové těsto
na potření
1 ks vejce
podle chuti
7 dkg cukr krupice
na ozdobu
ovoce
krém
12 dkg kysaná smetana
2 dl smetana ke šlehání
12 dkg tučný tvaroh
2 lžíce jahodová marmeláda
2 plátky plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm do tvaru kulatého koláče. Okraj potřeme vejcem. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, vyrovnáme po obvodu koláče a okraj zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř. Do středu koláče položíme kruh vystřižený z kartonu, zasypeme (zatížíme) vrstvou suchých luštěnin. Okraj koláče potřeme rozšlehaným vejcem.

  2. Koláč upečeme v předehřáté troubě. Luštěniny po upečení vysypeme a koláč necháme vychladnout.

  3. Mezitím připravíme želatinu podle návodu na balení. Tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem, jahodovou marmeládou a rychle vmícháme želatinu. Nakonec přidáme do tuha ušlehanou šlehačku, směs rozetřeme na koláč, ozdobíme ovocem podle chuti a necháme asi 1 hodinu tuhnout v ledničce.

  4. Koláč s našlehaným krémem nakrájíme a podáváme jako chutný zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!