Koláč s jogurtovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
180 g cukr
7 lžic olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
7 lžic voda
0 balíčků prášek do pečiva
250 g hladká mouka
krém
500 g smetana
1 balíček vanilkový cukr
500 g bílý jogurt
1 balíček želatinový ztužovač
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
drobné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme se špetkou soli pevný sníh. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Žloutky utřeme s cukrem. Za stálého míchání přidáme olej, vlažnou vodu a prosátou mouku se solí a práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, můžeme i na menší plech nebo kulatou formu. Pečeme asi 20 minut, zkontrolujeme však vpichem špejlí. Upečený koláč necháme vychladnout.

  3. Ztužovač připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme. Do smetany přidáme jogurt, ztužovač a cukr.

  4. Na vychladlý korpus položíme oblíbené ovoce a naneseme jogurtovou směs. Na krém můžeme také nanést drobné ovoce. Koláč s jogurtovým krémem necháme dobře ztuhnout, nejlépe v lednici.

  5. Koláč s jogurtovým krémem po ztuhnutí nakrájíme a můžeme vychutnávat u šálku teplého čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!