Koláč s čedarem a kozím sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 4 ks vejce 100 ml mléko 1 snítka tymián 100 g mozzarella 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 60 g kozí sýr 10 ks cherry rajče 120 g rýže arborio 2 lžíce strouhaný čedar 250 g hnědá rýže na ozdobu bazalka
Postup Koláč s čedarem a kozím sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Hnědou a bílou rýži uvaříme každou zvlášť v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme úplně vychladnout. Hnědou rýži nasypeme do mísy. Vmícháme jedno vejce, mouku a nastrouhaný čedar. Těsto rozetřeme na dno i po stěnách vymazané a vysypané koláčové formy. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C přibližně 15 minut.
Zbylá vejce rozmícháme s bílou rýží, mlékem, prolisovaným česnekem a rozdrobeným kozím sýrem. Ochutíme solí i pepřem. Směs nalijeme na upečený korpus a povrch poklademe plátky mozzarelly i překrojenými rajčátky. Vše posypeme nasekaným tymiánem. Koláč s čedarem a kozím sýrem pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Koláč s čedarem a kozím sýrem ozdobíme lístečky bazalky.