Koláč s čedarem a kozím sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
100 ml mléko
1 snítka tymián
100 g mozzarella
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
60 g kozí sýr
10 ks cherry rajče
120 g rýže arborio
2 lžíce strouhaný čedar
250 g hnědá rýže
na ozdobu
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Hnědou a bílou rýži uvaříme každou zvlášť v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme úplně vychladnout. Hnědou rýži nasypeme do mísy. Vmícháme jedno vejce, mouku a nastrouhaný čedar. Těsto rozetřeme na dno i po stěnách vymazané a vysypané koláčové formy. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C přibližně 15 minut.

  2. Zbylá vejce rozmícháme s bílou rýží, mlékem, prolisovaným česnekem a rozdrobeným kozím sýrem. Ochutíme solí i pepřem. Směs nalijeme na upečený korpus a povrch poklademe plátky mozzarelly i překrojenými rajčátky. Vše posypeme nasekaným tymiánem. Koláč s čedarem a kozím sýrem pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

  3. Koláč s čedarem a kozím sýrem ozdobíme lístečky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!