Kokosové kari s krůtím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej
100 g mrkev
100 g květák
1 ks naťová cibulka
2 snítky čerstvý koriandr
100 ml kokosové mléko
150 g krůtí prsa
0.5 lžičky kari pasta
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Cibulovou nať opláchneme, podélně rozřízneme a nasekáme na tenké proužky, zbytek cibulky na kolečka. Čerstvý koriandr opereme a nasekáme. Maso očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. V pánvi ohřejeme olej a maso osmahneme. Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a cca 5 minut opékáme. Masovou směs se zeleninou podlijeme trochou vývaru, přidáme kokosové mléko, vmícháme kari pastu a koriandr. Směs dobře promícháme a krátce podusíme.

  3. Kokosové kari s krůtím masem podáváme s rýží jako hlavní chod. Zdobíme snítkou koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!