Kokosové jahodové pokušení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
650 g jahody
2 lžíce cukr krupice
100 g cukr moučka
4 plátky želatina
1 balíček vanilkový cukr
150 g strouhaný kokos
75 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
3 lžíce kakaový prášek
25 g škrobová moučka
750 ml smetana ke šlehání
6 lžic pomerančový likér

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Oddělíme žloutky a bílky. Ze žloutků, 2 lžic vody, vanilkového cukru a cukru ušleháme krém. Smícháme mouku, škrobovou moučku, kakaový a kypřící prášek. Směs prosejeme na krém a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.

  2. Těstem naplníme dortovou formu o průměru 24 cm vyloženou papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut. Vyjmeme, papír odstraníme a necháme korpus vychladnout. Korpus přepůlíme na dva pláty. Oba pláty pokapeme likérem. Spodní plát ohradíme dortovým prstencem.

  3. Dáme nabobtnat želatinu. Kokos lehce opražíme na suché pánvi. Jahody opláchneme, 16 plodů necháme na ozdobení, zbytek rozpůlíme.

  4. Ušleháme 500 ml smetany, cukr a vanilkový cukr. Želatinu vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. Postupně přimícháme 2 lžíce šlehačky a potom vše vmícháme do zbylé šlehačky. Přidáme 75g kokosu.

  5. Polovinou šlehačky potřeme spodní plát. Na ni rozložíme půlené jahody zakryjeme zbývající šlehačkou a přiložíme hodní plát. Kokosově jahodové pokušení chladíme 3 hodiny.

  6. Na ozdobení ušleháme zbylou smetanu. Kokosově jahodové pokušení potřeme 2/3 šlehačky a posypeme zbývajícím strouhaným kokosem. Dozdobíme šlehačkou a celými jahodami a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!