Kohout na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
2 lžíce sádlo
chilli
vroucí voda
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks kohout

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěného kohouta vyřízneme mazové žlázy z biskupa a kohouta naporcujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo

  2. Do pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby, dáme dvě lžíce sádla a nakrájenou cibuli. Na cibuli naskládáme porce kohouta, které okořeníme čerstvě mletým pepřem, chilli a solí. Kohouta zalijeme vařící vodou, může být zcela ponořen, zakryjeme poklicí, případně druhým pekáčem

  3. Kohouta pečeme podle stáří a velikosti kohouta asi tři a půl hodiny. Co hodinu kontrolujeme, zda kohout nepotřebuje podlít, podléváme jen vařicí vodou. Na poslední půl hodinu kohouta posypeme mletou paprikou a dopečeme bez zakrytí

  4. Náš kohout měl dva roky a vážil přes dvě kila, pekla jsem ho čtyři hodiny při plném výkonu naší plynové trouby a další dvě hodiny při mírné teplotě. Ovšem lahodný výsledek stojí za to

  5. Kohouta na cibuli podáváme s přílohou podle vlastní chuti, mohou to být brambory, těstoviny, ale klidně i jen chléb a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!