Koblihy s majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 ks vejce
30 g droždí
500 g hladká mouka
100 g poličská majonéza
podle chuti
rum
podle potřeby
mléko
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek. Z mléka, cukru a droždí. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme stranou, v tomto receptu je nevyužijeme.

  2. Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a žloutky, přidáme poličskou majonézu a kvásek. Vypracujeme těsto na koblihy, které necháme vykynout. Můžeme přidat i rum.

  3. Vykynuté těsto zpracováváme na klasické smažené koblihy a plníme libovolnou náplní. Z těsta můžeme připravit i klasické buchty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!