Koblihy do trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
0 ks máslo
1 ks žloutek
1 kostka droždí
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
na potření
1 hrnek máslo
1 lžíce rum
náplň
marmeláda
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, droždí, vejce, rozpuštěného másla a špetky soli vypracujeme hladké těsto a necháme ho půl hodiny kynout.

  2. Potom těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrájíme z těsta kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo nutellu a druhým kolečkem těsta je přikryjeme. Okraje těsta pořádně stlačíme, aby náplň nevytekla.

  3. Připravené koblihy dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a necháme odpočinout ještě asi 12 minut. Plech s koblihami dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem se lžičkou rumu a posypeme cukrem moučka.

  4. Koblihy z trouby podáváme jako dobrou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!