Knedlíky z vařených brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
400 g hrubá mouka
750 g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme nebo pomačkáme mačkadlem. K bramborům přidáme vejce, hrubou mouku a špetku soli. Případně můžeme do těsta dát 200 g hrubé mouky a 200 g hrubé krupice. Vše smícháme a vypracujeme tužší těsto. Z těsta vytvoříme asi 4 až 5 válečků - knedlíků.

  2. Knedlíky vložíme do osolené vařící vody a vaříme asi 20 až 25 minut. Knedlíky se mají občas otočit, aby se vařily z obou stran. Jeden knedlík vyndáme a překrojíme. Když není vidět syrové těsto v prostředku, tak jsou knedlíky uvařené. Všechny knedlíky vyndáme a propíchneme.

  3. Knedlíky z vařených brambor podáváme s uzeným masem, pečeným masem, pečeným kuřetem nebo pečeným králíkem se zelím, špenátem či kapustou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!