Klášterní vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
22 dkg máslo
8 dkg cukr moučka
30 dkg hladká mouka
10 dkg lískové oříšky
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, jemně nastrouhané oříšky a promícháme. Navrch nakrájíme máslo a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout.

  2. Z těsta tvoříme rohlíčky - ručně, nebo použijeme strojek na protlačované cukroví.

  3. Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

  4. Po upečení obalujeme klášterní vanilkové rohlíčky v cukru, do kterého jsme přidali balíček vanilkového. Obalujeme je ještě horké, na studené rohlíčky se cukr špatně chytá. Rohlíčky dáváme jednotlivě na plech vychladnout. Kdybychom položili ještě teplé obalené rohlíčky na sebe, nevypadaly by hezky.

  5. Důležité pro jedinečnou chuť těchto rohlíčků je použití daných surovin! Nahrazením másla tukem, nebo lískových oříšků vlašskými, se zkazí celý výsledek!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!