Klasické plněné papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
cibule
4 ks zelená paprika
500 g mleté maso
1 konzerva rajský protlak
podle potřeby
olej
1 špetka sůl
voda
maggi
sójová omáčka
podle chuti
mléko
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso zalijeme trochou studené vody a necháme chvilku odležet. Pak přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, trochu maggi, trochu sójové omáčky a nadrobno pokrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme a přidáme strouhanku, až je směs dost hustá a drží pohromadě.

  2. Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme zrníčka. Opláchneme je a důkladně osušíme. Naplníme je směsí z mletého masa a ze zbytku vytvoříme asi pěticentimetrové kuličky.

  3. Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, masové koule a necháme mírně vařit.

  4. Po změknutí vyndáme papriky a koule z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a koule necháme jen prohřát.

  5. Klasické plněné papriky jsou výborné s knedlíkem nebo s rýží.

  6. Dalších přes 40 receptů na plněné papriky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!