Kinder vejce s hruškovou mousse recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks Kinder vejce
náplň
20 g cukr
300 g hruška
120 ml smetana ke šlehání
5 g plátková želatina
150 ml muškátové víno
podle chuti
mletá skořice
na ozdobu
3 lžičky mleté ořechy
50 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme je pecek a jádřince, nakrájíme je na kostičky a s cukrem i vínem je dáme vařit.

  2. Plátkovou želatinu rozpustíme.

  3. Měkké hrušky dáme do mixéru, komu chutná, přidá mletou skořici. Hrušky namixujeme do krému a propasírujeme, pokud je třeba. Musíme mít krém bez hrudek. Povolenou želatinu přidáme do teplého hruškového krému, promícháme a na půl hodiny dáme do lednice.

  4. Kinder vejce nožíkem opatrně rozpůlíme.

  5. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, potřeme s ní okraje Kinder vajec a ponoříme je do mletých oříšků. Necháme uschnout.

  6. Zbytek čokolády dáme do cukrářského sáčku a na pečicím papíře uděláme malé ozdůbky (8 ks). Dáme do lednice ztuhnout.

  7. Smetanu našleháme a pomalu ji přimícháváme do hruškového krému (mousse), dáme opět do lednice na cca 30 minut.

  8. Hruškovou směsí vyplníme půlky Kinder vajec a ozdobíme čokoládovými ozdůbkami. Kinder vejce s hruškovou mousse podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!