Kefírové řezy s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
10 dkg máslo
2 lžíce rum
rum
2 lžíce kakao
3 hrnky kefír
1 balíček prášek do pečiva
2 hrnky cukr krupice
3 dkg tuk 100%
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
bílá čokoláda
3 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
0.5 lžičky jedlá soda
1 balíček čokoládový pudink
rybízová marmeláda
těsto
3 ks vejce
krém
350 ml mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, rum, část kefíru a postupně zašleháváme prosátou mouku, do které jsme přidali kakao, sodu a kypřící prášek. To dáváme střídavě se zbytkem kefíru.

  2. Kefírové těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Jelikož jsem měla plech menší, tak zbytek těsta se upekl v domácí pekárně. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí prořízneme korpus, potřeme rybízovou marmeládou, do které jsme přidali trochu rumu. Uvaříme si hustý pudink z mléka a pudinku. Hned do horkého pudinku zašleháme máslo a tuk. Za stálého míchání necháme pudink vychladnout a ještě vlahý natřeme na marmeládu, trochu si necháme. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a zbytkem potřeme povrch. Kefírové řezy s pudinkem ozdobíme strouhanou čokoládou nebo kokosem, či oříšky. Kefírové řezy s pudinkem necháme vychladnout a je hotovo.

  4. Kefírové řezy s pudinkem nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!