Kefírová buchta s kakaovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 sklenice olej
1 kelímek kefír
1 balíček prášek do pečiva
2 sklenice cukr moučka
3 sklenice polohrubá mouka
podle potřeby
mléko
podle chuti
cukr moučka
na ozdobu
čokoládové zdobení
jádro vlašského ořechu
krém
2 balíčky kakaový krém v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva. Sypkou směs dobře promícháme přilijeme olej a kefír. Vše dobře smícháme.

  2. Hluboký plech či pekáč vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do pekáče vlijeme těsto na buchtu a dáme péct při 180 °C.

  3. Zatímco se moučník peče, si připravíme krém, nepostupujeme však podle návodu na obalu, kde je uvedeno nadměrné množství mléka. Vznikla by nám místo krému řídká kaše. Takže mléko opatrně po troškách přiléváme, než hmota získá konzistenci hladkého krému. Podle chuti přisladíme.

  4. Hotovou kefírovou buchtu necháme vychladnout. Vychladlou potřeme krémem. Ozdobíme posypáním čokoládové rýže a rozkrájíme na jednotlivé porce. Na každý kousek moučníku dáme půlku vlašského ořechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!