Kečupová salsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 ks celer
1 snítka tymián
1 ks mrkev
5 ks hřebíček
2 ks bobkový list
1 ks čerstvý zázvor
100 ml červený vinný ocet
1 ks celá skořice
1 lžička maizena
800 g loupaná rajčata
100 ml extra panenský olivový olej
1 lžička hořčice prášek
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno nasekáme mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli. Vše musí být důkladně omyté a osušené. Zeleninu lehce orestujeme na olivovém oleji.

  2. Poté přidáme rajčata, hřebíček, bobkový list, tymián, skořici a asi 2 cm nastrouhaného zázvoru. Dusíme na velmi mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme ocet, maizenu, kterou jsme rozpustili v malém množství vody, hořčici v prášku, sůl a cukr. Vše dusíme asi 90 minut na mírném ohni. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Čím déle vaříme, tím lepší chuť bude. I ocet nebude příliš cítit a budeme vychutnávat čistě jen kečup.

  3. Po uvaření kečupové omáčky vše přecedíme a můžeme i rozmixovat. Uvařenou kečupovou salsu můžeme skladovat v lednici. Pokud nám zachutnala, uvaříme si větší množství a můžeme zavařovat, jak jsme zvyklí. Tento obsah máme na jednu porci. Kečupová salsa je výborná k hranolkům, grilovanému masu nebo jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!