Kečup s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg cukr
1 lžíce sůl
3 dl ocet
3 kg rajčata
8 ks cibule
15 ks hřebíček
15 kuliček nové koření
70 dkg červená paprika
1 lžička mletý zázvor
2 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, papriky a cibule očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Pokrájená rajčata, papriky a cibule nepatrně podlijeme vodou a vaříme do změknutí asi 1 hodinu. Během vaření přidáme hřebíček s novým kořením vloženým do vajíčka na čaj nebo zavázaný v plátýnku. Vsypeme sůl, mletý zázvor, sladkou mletou papriku, případně i trochu pálivé papriky, cukr a ocet (přilijeme postupně podle chuti). Nakonec ponorným mixerem směs rozmixujeme a podle potřeby dochutíme.

  3. Kečup nalijeme do skleniček a 20 minut sterilujeme.

  4. Kečup s paprikou podáváme jako zajímavě chutnající omáčku k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!