Kdoulový rosol recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cukr
0 kg želírovací cukr
1 kg kdoule
podle potřeby
rum 54%

Postup přípravy receptu

  1. Kdoule by měly být ne zcela zralé. Kdoule omyjeme, otřeme do sucha, přičemž odstraníme vrchní slupku. Plody zbavíme stopek, pokrájíme na kousky a dáme do odšťavňovače.

  2. Vzniklou šťávu necháme asi 1 hodinu odstát, dokud se neusadí kal. Potom šťávu pečlivě slijeme a dáme stranou. Kal a zbytky kdoulí smícháme s cukrem a necháme přes noc odležet.

  3. Druhý den scedíme. Obě tekutiny dáme do dostatečně velké nádoby s želírovacím cukrem. Mícháme elektrickými metličkami nízkou rychlostí, protože tekutina nesmí pěnit, dokud se želírovací cukr úplně nerozpustí. Potom rosol plníme do skleniček. Vršek zalijeme lžící rumu, zapálíme a sklenice ihned zavřeme.

  4. Kdoulový rosol používáme podle chuti na různé pečivo nebo cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!