Katův šleh 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
150 g rajče
1 ks feferonka
100 g žampiony
1 ks větší cibule
750 g vepřový bůček
1 lžíce mletá sladká paprika
150 g žlutá nebo zelená paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
polévkový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky. Osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na nudličky, rajčata a očištěné žampiony na plátky.

  2. Na tuku zpěníme cibuli, vložíme nakrájené maso a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Přidáme cibuli, rozetřený česnek, mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, plátky rajčat, plátky žampionů, nasekanou feferonku a chvíli dusíme do změknutí.

  3. Katův šleh podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!