Katův šleh 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 150 g rajče 1 ks feferonka 100 g žampiony 1 ks větší cibule 750 g vepřový bůček 1 lžíce mletá sladká paprika 150 g žlutá nebo zelená paprika podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby polévkový vývar
Postup Katův šleh 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky. Osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na nudličky, rajčata a očištěné žampiony na plátky.
Na tuku zpěníme cibuli, vložíme nakrájené maso a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Přidáme cibuli, rozetřený česnek, mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, plátky rajčat, plátky žampionů, nasekanou feferonku a chvíli dusíme do změknutí.
Katův šleh podáváme s dušenou rýží.