Katovy špalky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks cibule
10 dkg žampiony
1 lžíce hladká mouka
50 dkg vepřový bůček
3 lžíce pikantní kečup
2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. K bůčku přidáme nakrájenou cibuli, česnek a žampiony pokrájené na plátky. Zalijeme pikantním kečupem a posypeme sladkou paprikou. Vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo, posypeme dle chuti chilli kořením a zalijeme1,5 dl vody.

  2. Katovy špalky přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 190 °C asi 1 hodinu. Poté poklici odkryjeme a pečeme ještě 30 minut při stejné teplotě. Pak bůček vyndáme a výpek zahustíme hladkou moukou.

  3. Katovy špalky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!