Karlovarské knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
600 ml mléko
40 g tuk
680 g žemle
sekaná petrželka
110 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdší žemle nebo veku z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout.

  2. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem a mírně osolíme. Přidáme prosátou mouku, navlhčenou žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a sníh vyšlehaný z bílků. Směs lehce promícháme.

  3. Ze vzniklého lehkého těsta tvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru. Karlovarské knedlíky zabalíme do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití nebo motouzem a vložíme do vařící vody. Karlovarské knedlíky vaříme zvolna asi 20 minut. Po vyjmutí z vody je vybalíme a krájíme na plátky.

  4. Karlovarské knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!