Karbanátky s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
250 ml vývar
1 svazek petrželka
3 ks cibule
- - kečup
0.5 lžičky prášek do pečiva
1 svazek koriandr
- - pepř mletý
- - sezam
400 g maso hovězí mleté
200 g hrášek sterilovaný
- - kůra citronová
- - šťáva limetková

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a všechno přidáme i se sekanými bylinkami k masu. Přimícháme prášek do pečiva, sůl, pepř a citronovou kůru. Z těsta vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v sezamových semínkách a na oleji je asi 10 minut opečeme. Zbylý česnek nasekáme, osmažíme, podlijeme trochou vývaru a přilijeme šťávu z limetek nebo citronu. Přidáme kečup a okořeníme pepřem a solí. Omáčku nalijeme přes maso a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!