Karamelové zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 4 lžíce cukr krystal 200 g anglická slanina 1 hlávka čerstvé zelí podle chuti sůl ocet pepř podle potřeby voda hladká mouka na zahuštění
Postup Karamelové zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky. Zelí očistíme a nakrájíme.
Slaninu a cibuli orestujeme na lžičce sádla dorůžova. Přidáme 3 - 4 lžíce krystalového cukru a mícháme, dokud nezhnědne a nezkaramelizuje. Lehce podlijeme vodou. Přidáme zelí a klasicky necháme dovařit. Karamelové zelí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody nebo jen nastrouhaným syrovým bramborem. Povaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a octem.
Karamelové zelí výborně chutná k česnekovým bramboráčkům. Místo slaniny můžeme použít uzenou krkovičku.