Karamelové zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
4 lžíce cukr krystal
200 g anglická slanina
1 hlávka čerstvé zelí
podle chuti
sůl
ocet
pepř
podle potřeby
voda
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky. Zelí očistíme a nakrájíme.

  2. Slaninu a cibuli orestujeme na lžičce sádla dorůžova. Přidáme 3 - 4 lžíce krystalového cukru a mícháme, dokud nezhnědne a nezkaramelizuje. Lehce podlijeme vodou. Přidáme zelí a klasicky necháme dovařit. Karamelové zelí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody nebo jen nastrouhaným syrovým bramborem. Povaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a octem.

  3. Karamelové zelí výborně chutná k česnekovým bramboráčkům. Místo slaniny můžeme použít uzenou krkovičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!