Karamelové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 lžíce olej 2 ks vejce 4 lžíce kakao 250 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr moučka 300 g polohrubá mouka 100 g rozpuštěné máslo krém 250 g máslo 1 plechovka slazené kondenzované mléko poleva 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 120 g cukr moučka 90 g ztužený tuk 1 lžíce horká voda 1 lžíce karamelový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Karamelové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme slazené kondenzované mléko v uzavřené plechovce. Plechovka musí být po dobu varu, jež trvá dvě hodiny, zcela ponořena.
Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce, olej, rozpuštěné máslo, přimícháme kakao, cukr, mouku a nakonec vmícháme kypřící prášek.
Troubu předehřejeme na 180 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Připravené těsto nalijeme na plech a zvolna upečeme.
Mezitím vyšleháme karamel (vařené kondenzované mléko) s máslem do hladkého karamelového krému.
Ztužený tuk rozpustíme na mírném plameni, vmícháme cukr, kakao, pudink, horkou vodu a rum. Mícháme, dokud není poleva úplně hladká.
Vychladlý korpus rozřízneme a potřeme karamelovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a přelijeme polevou.
Po ztuhnutí krájíme karamelový moučník na řezy a servírujeme.