Karamelové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
2 ks vejce
4 lžíce kakao
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
100 g rozpuštěné máslo
krém
250 g máslo
1 plechovka slazené kondenzované mléko
poleva
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
120 g cukr moučka
90 g ztužený tuk
1 lžíce horká voda
1 lžíce karamelový pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme slazené kondenzované mléko v uzavřené plechovce. Plechovka musí být po dobu varu, jež trvá dvě hodiny, zcela ponořena.

  2. Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme v něm vejce, olej, rozpuštěné máslo, přimícháme kakao, cukr, mouku a nakonec vmícháme kypřící prášek.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  4. Připravené těsto nalijeme na plech a zvolna upečeme.

  5. Mezitím vyšleháme karamel (vařené kondenzované mléko) s máslem do hladkého karamelového krému.

  6. Ztužený tuk rozpustíme na mírném plameni, vmícháme cukr, kakao, pudink, horkou vodu a rum. Mícháme, dokud není poleva úplně hladká.

  7. Vychladlý korpus rozřízneme a potřeme karamelovým krémem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a přelijeme polevou.

  8. Po ztuhnutí krájíme karamelový moučník na řezy a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!