Karamelově kokosoví ježci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 7 ks vejce 0.8 hrnku voda 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr moučka 0.4 hrnku cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek mleté ořechy 2 hrnečky výběrová polohrubá mouka poleva rum 3-4 lžíce kakao 12 lžic mléko 2 hrnečky cukr moučka 250 g rostlinný tuk na obalení kokosová moučka
Postup Karamelově kokosoví ježci recept
Postup přípravy receptu
-
Používáme hrnek o objemu 250 ml.
V hrnci upálíme na karamel krystalový cukr do světle hněda. Ihned ho zalijeme vodou, rozvaříme a necháme vychladnout.
Šest vajec rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme karamel, vanilkový cukr, ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až je zlatavě hnědý. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme polevu. Na mírném ohni ohřejeme mléko, cukr a kakao. Přidáme tuk a za stálého míchání necháme rozpustit tuk. Pak polevu odstavíme a podle chuti můžeme přidat trochu rumu.
Vychladlý korpus nakrájíme na obdélníky nebo kostky 6x3 nebo 3x3 cm. Celé je máčíme v připravené polevě a ihned obalujeme v kokose.
Karamelově kokosové ježky naskládáme do krabičky a podáváme podle chuti.