Karamelově kokosoví ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 ks vejce
0.8 hrnku voda
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
0.4 hrnku cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek mleté ořechy
2 hrnečky výběrová polohrubá mouka
poleva
rum
3-4 lžíce kakao
12 lžic mléko
2 hrnečky cukr moučka
250 g rostlinný tuk
na obalení
kokosová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Používáme hrnek o objemu 250 ml.

  2. V hrnci upálíme na karamel krystalový cukr do světle hněda. Ihned ho zalijeme vodou, rozvaříme a necháme vychladnout.

  3. Šest vajec rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme karamel, vanilkový cukr, ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

  4. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až je zlatavě hnědý. Upečený korpus necháme vychladnout.

  5. Zatím si připravíme polevu. Na mírném ohni ohřejeme mléko, cukr a kakao. Přidáme tuk a za stálého míchání necháme rozpustit tuk. Pak polevu odstavíme a podle chuti můžeme přidat trochu rumu.

  6. Vychladlý korpus nakrájíme na obdélníky nebo kostky 6x3 nebo 3x3 cm. Celé je máčíme v připravené polevě a ihned obalujeme v kokose.

  7. Karamelově kokosové ježky naskládáme do krabičky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!